Det enkla är ofta det bästa. Ett exempel på detta är cykling som träningsform. Cykling kan utövas av väldigt många människor, från små barn och långt upp i åldrarna. Så länge balanssinnet fortfarande är i sin ordning. Dessutom är cykling inte bara en sport där du tränar enskilda pass. Med cykel som fortskaffningsmedel kan du även ta dig till och från jobbet och andra aktiviteter.

Hitta din nivå

Oberoende av hur vältränad du är eller vilka dina ambitioner är med träningen så är cykel ett alternativ värt att fundera på. Förutsatt att du inte har något fysiskt hinder för att cykla. Kanske vill du få in träningen på ett naturligt sätt i vardagen utan att gå till gymmet eller jogga? Eller du planerar en riktig cykelresa till Mallorca, med heldagar i sadeln på öns berömda landsvägar.

Utrustning

Cykling är helt uppenbart något av en materialsport. Det går inte att komma ifrån. Det börjar med själva cykeln. Den ska sedan tas hand om regelbundet, gärna med stöd från en lokal verkstad som kan byta däck och annat. Därutöver är hjälm eller motsvarande ett måste att investera i. Säkerheten går först. Ett stort utbud av utrustning och funktionella kläder kan du numera hitta online, bland annat på Cykelkraft.se.