Padel är något som blivit väldigt populärt under de senaste åren och allt fler människor börjar att spela padel. Det är ett perfekt sätt att ha roligt med sina vänner samtidigt som du får bra motion och bra träning för hela kroppen. Det är något som verkligen behövs nu när en pandemi rasar i vårt samhälle, vi blir lätt mer stillasittandes vilket inte är bra för hälsan i längden.

Vad är Padel?

Padel, också känt som padeltennis är en blandning mellan squash och tennis. Banan skiljs åt av ett nät i mitten precis som i tennis men i padel kan du även använda väggarna på sidan för att få över bollen, precis som i squash. Om du är intresserad av att börja spela padel finns det utrustning att köpa hos Länna sport eller andra sidor på nätet.

Material

Ett padelrack ser ut ungefär som ett tennisrack men istället för strängar är padelracket gjort i ett kompositmaterial med hål i för att det inte ska bli lika mycket kraft bakom slaget. Även bollen ser ut som en tennisboll med den är mjukare, även här för att det inte ska bli lika stor kraft bakom slaget. Det finns speciella skor du kan köpa för padel/tennis som ger bättre grepp.